iPhone och dess applikationsmarknad App Store har sålt över 25 miljarder (25 000 000 000) sedan starten och de 10 mest köpta apparna har vi valt att lista nedan. Listan är dock inte släppt från Apple själva utan från en tredje part som meddelar att listan är till 95% riktig.

  • #10 - Camera+

Eftersom Instagram kräver att dina bilder publiceras på din instagramprofil är det många som väljer bort appen då de vill ta egna bilder. Camera+ är appen som låter dig redigera bilderna och spara dom på telefonens egna minne.

Camera+Camera+Camera+

  • #9 - Pocket God

Även om inte Pocket God är lika populärt i Sverige som i resten av världen så har appen gjort succé. iPhone användare verkar vilja vara gudar och appen låter dig vara precis det, en gud. I appen får du själv välja vilken typ av gud du själv vill vara.

Pocket God

  • #8 - Angry Birds Rio

Angry Birds är "the mother of all apps" så att säga. Angry Birds Rio är dock en annan version av spelet och går ut på att skjuta iväg de små fåglarna och därigenom samla så mycket poäng som möjligt.

Angry Birds Rio

  • #7 - Tiny Wings

Det spel jag spelat näst mest på min iPhone (efter mitt favvospel Clash of Clans ;) är Tiny Wings. Spelet som är utvecklat i Tyskland av Andreas Illiger gjorde succé på App Store då appen släpptes. Genom att trycka ner fingret på skärmen (dvs trycka) så dyker den lilla fågeln och när du släpper så vill fågeln flyga iväg. Men, för att få så mycket poäng som möjligt gäller det att i rätt tid dyka ned med fågeln och i rätt tid släppa, för att få en så bra flygning som möjligt.

Tiny Wings

  • #6 - Words With Friends

De flest av oss här i Sverige har nog spelat Wordfeud. Word with friends är precis samma sak, fast slog igenom stort på den engelsktalande marknaden. Word With Friends är i Alfapet fast på telefonen. Du spelar mot någon av dina vänner eller en slumpvis vald motståndare. Väldigt beroendeframkallande spel som kräver ett väldigt stort ordförråd.

Word With FriendsWord With FriendsWord With Friends


Nu har vi kommit halvvägs genom listan! Scrolla vidare för att se vilka appar som är det mest köpta iPhone apparna i historien!


  • #5 - Angry Birds Seasons

Ännu en gång har vi Angry Birds på listan. Den här gången är det Angry Birds Seasons som finns här på 5 platsen. Tidigare såg vi Angry Birds Rio (plats 8). Det unika och väldigt uppskattade med Angry Birds Seasons är att spelet uppdaterar sig i samband med att en ny säsong/högtid närmar sig. Appen uppdateras alltså vid alla hjärtans dag, det kinesiska nyåret, nyår och alla andra stora säsong/högtider som inträffar.

Angry Birds Seasons

  • #4 - Cut The Rope

På plats nummer 4 har vi ytterligare ett spel. Cut The Rope går ut på att du, med hjälp av ditt finger, skär av den tråd som håller i godiset. Godiset ska dock falla så godismonstret (dvs din karaktär) får det.

Cut The RopeCut The RopeCut The Rope

  • #3 - Doodle Jump

Äntligen har vi nått prispallen! På plats nummer 3 hittar vi Doodle Jump. Ett spel som i alla fall jag förknippar med Icy Tower (som jag spelade mycket för många år sen). Spelet går ut på att du ska hoppa mellan olika avsatser för att nå nya höjder och därigenom kamma hem mer poäng. Det finns diverse olika uppgraderingar du kan samla på vägen som gör det lättare för dig att komma högt.

Doodle JumpDoodle JumpDoodle Jump

  • #2 - Fruit Ninja

Ett av de roligaste spelen jag spelat på iPhone, och kanske det mest beroendeframkallande är Fruit Ninja. Spelet går ut på att det slängs upp frukter som du måste slica med ditt finger. Missar du 3 frukter (om jag minns rätt) så förlorar du. Ju längre tiden går ju fler frukter slängs upp. Du kan självfallet få mer poäng ifall du slicar fler frukter i ett svep, en så kallad combo. Rekommenderar starkt att ladda ner spelet och tävla mot alla nära och kära!

Fruit Ninja

  • #1 - Angry Birds

Inte helt oväntat så har vi Angry Birds på förstaplatsen. Spelet har gjort sådan succé så nu finns det även godis, kläder och nöjesparker som följer temat Angry Birds.

Angry Birdsangrybirdsthemepark-654x354.jpgAngry Birds Candy


15 feb 2013