Det finns nog många som funderar över hur man enklast kan få ge ut sin egen bok. Vissa kanske har en grym deckare på lager och vill dela med sig av den medan andra har gått igenom något tungt och vill dela med sig av sin resa. Oavsett vilken typ av bok du vill ge ut kan det varas vårt att få ett bokförlag att trycka din bok. Oroa dig dock inte! Eftersom tekniken är så pass avancerad idag behöver det inte kosta skjortan att trycka sin egen bok. Du kan faktiskt skriva och ge ut din egen berättelse utan att behöva lyfta ett finger (nästan).

Tryck boken i få exemplar

Tidigare så har det varit svårt att få trycka ett fåtal exemplar av en bok. Ofta vill tryckerier ha en order på upp emot 500-1000 böcker för att ens utföra jobbet. Det blir således väldigt dyrt för dig som är privatperson och vill testa dina vingar. Det kan ju vara så att du inte får sålt dessa böcker och därmed slutar upp med ett stort lager böcker som du förlorat pengar på.

Lösningen till det här problemet hittar du på www.vulkanmedia.se. Hos Vulkan kan du som privatperson enkelt beställa hem ett litet antal av dina böcker. Du behöver således inte beställa hem hundra, eller tusentals exemplar, utan det fungerar utmärkt att beställa hem ett 10-tal. Vulkan erbjuder olika paket för den som är intresserad av att trycka sin bok. Antingen beställer du ett lite mindre antal böcker att trycka, eller så beställer du ett desto större antal böcker och samtidigt får möjlighet att sälja din bok via de stora internethandlarna, så som Adlibris och Bokus. JA! Det stämmer! I och med att du väljer något av Vulkans större paket får du samtidigt tillgång till dessa bokhandlare som säljer din bok i sitt sortiment! Riktigt smidigt och passande för dig med större ambitioner.

För dig som vill börja lite lugnare finns något väldigt passande, nämligen print on demand. Genom print on demand trycker du en bok så snart du sålt den. Du kan alltså erbjuda dina besökare på din hemsida eller blogg att köpa din bok. När du väl sålt ett exemplar trycker Vulkan upp boken och skickar den till kunden. Du behöver således inte köpa hem några böcker alls utan kan sälja böckerna och sedan trycka dem. Du sätter självfallet priset på boken själv. Vulkan tar bara kostnaden för att trycka boken, pengarna som blir över blir dina och de kan du använda för att finansiera din nästsa bokutgivning.

Lycka till och hoppas vi får se just din bok på hyllorna och hos internetbokhandlarna! 

22 feb 2015