Visst vore det tryggt att ha ett larm installerat hemma? Nackdelen med larm är dock att de kräver dyra avgifter, vilket en yngling som jag inte har råd med för tillfället. När jag kikat igenom larmmarknaden så finns det en rad olika leverantörer att välja mellan. Men, det jag egentligen är rädd för är att någon utomstående ska klampa in i mitt hem medan jag ligger och sover. Därför vore det mest praktiska att ha ett larm kopplat till dörrar och fönster som är lättåtkomliga från marknivå, ett larm som bara tjuter högt och därmed skrämmer iväg bovarna.

Dörrvakt från Geekster.se är lösningen på mina problem. Ingen avancerad installation krävs utan larmet är endast en praktisk pryl som jag själv kan montera upp. Larmet börjar tjuta då de två magneterna separeras, exempelvis när en dörr eller ett fönster öppnas (se bilder nedan för tydligare beskrivning). Dörrvakt larmet drivs med två st AAA-batterier och håller därefter bovarna borta!

Bilder på dörrvakt (larm):

dörrvakt larmdörrlarm

Här köper du dörrlarm/fönsterlarm:

Det finns olika typer av dörrlarm på marknaden och vissa är bättre än andra. På Geekster.se kostar dörrlarmet/fönsterlarmet 119kr och kommer levererad i en förpackning med engelska instruktioner. Två AAA-batterier krävs, vilka ej ingår i förpackningen.

11 feb 2013