I den här bloggserien så kommer vi skriva om coola sovrumsprylar som du måste ha i din ägo! Eftersom sovrummet ofta är vårt lilla krypin där vi (oftast) kan vara helt själva, utan några jobbiga syskon så gäller det att inreda det här lilla krypinnet med de coolaste prylarna.

Under bloggserien om Coola Sovrumsprylar, vilken som sträcker sig över 4 st delar kommer vi ha följande teman:

  • Väckarklockor (dagens inlägg)
  • Diverse småprylar
  • Bokhyllor, golvmattor och annat gott
  • Teknik och USB-prylar

Så - hoppas ni uppskattar vår serie och kom gärna ihåg att kommentera inlägget så vi vet vad ni gillar och vad ni tycker lite mindre om!

 Eftersom de flesta idag har en iPhone, Samsung, Nokia, HTC eller annan smartphone som de använder som väckarklocka eller påminnelsealarm kan vi anta att behovet av gamla hederliga väckarklockor sjunkit. Jag minns att min väckarklocka hade en sån liten pigg i mitten som slog mot de två metalliska sidorna och fick ifrån sig ett jobbigt, jobbigt ljud. Varje morgon var alltså en mardröm, tänk er själva att vakna till ett jobbigt, högt ljud mitt i skönhetssömnen.

Idag har vi möjlighet att Snooza telefonerna i timmar, vilket jag inte rekommenderar er att göra. Något ni dock bör se över är alla olika typer av snygga väckarklockor som finns ute på marknaden idag.

Star Wars Darth Vader väckarklocka

starwars-klocka.jpg

Star Wars är en världsberömd franchise som i huvudsak består av filmer och serier. Star Wars skapades under 1970-talet av George Lucas och har sedan starten släppt både filmer, serietidningar och figurer genom åren. En av dessa häftiga Star Wars prylar är Star Wars Darth Vader väckarklockan. Klockan är tillverkad av företaget LEGO och ser precis ut som en Darth Vader LEGO-figur. Den är 24cm hög, nästan 14cm bred och har ett djup på ca 9cm.

Nu är jag tyvärr inget riktigt Star Wars fan men oavsett så vill jag ha den hör klockan hemma på mitt nattduksbord. Den är snygg, retro, lagom geekig och fungerar utmärkt. Ett klart måste ifall du är Star Wars fantast och ska inhandla en ny väckarklocka!

Finns att köpa hos:

Väckarklockor med Wake-Up-Light

Wake up lightWake up light

På bilden ser vi en Philips Wake-up Light HF3520/01

Något som varit ganska så revolutionerande inom väckarklockor är dessa så kallade Wake-Up-Lights. Ni vet nog att det bästa sättet att vakna på är när man själv slår upp ögonen när man känner att man fått tillräckligt med sömn. Det är precis det Wake-Up-Light försöker åstakomma genom att lysa upp ditt rum en kort stund innan din klocka faktiskt ringer. I och med att du, helt undermedvetet känner av ljuset som börjar fylla hela ditt rum (likt när solen går upp) har du inte lika svårt för att gå upp när klockan väl ringer. 

Väckarklockor med Wake-up Light kostar olika beroende på vilken kvalité du vill ha, precis som det är med mycket annat. Priset ligger dock omkring 1000-1200 kr för en Philips Wake-up Light HF3520/01, vilket är en bra väckarklocka med bra ljus!

Några väckarklockor med Wake-Up-Light hittar du här:

Memory Alarm Clock

Memory Alarm ClockMemory Alarm Clock

Det finns vissa av oss som är experter på att trycka på snooze knappen gång på gång då klockan ringer. Memory Alarm Clock är en klocka som inte ger dig den möjligheten. De fyra knapparna på klockan blinkar i en viss formation (ex grön, blå, gul, röd) och det gäller att du trycker samma formation för att stänga av alarmet. Du kan alltså inte helt omedvetet, med halvt slutna ögon trycka igång snooze och fortsätta sova. Memory Alarm Clock är alltså en rolig, praktisk och cool väckarklocka som de flesta hade uppskattat.

Memory Alarm Clock kan du köpa här:

 

Flying Alarm Clock

Flying Alarm ClockFlying Alarm Clock

Har du ytterligare lite svårare med att gå upp och Memory Alarm Clock inte fungerar? Då är Flying Alarm Clock något för dig! Väckarklockan skjuter iväg en propeller när klockan ringer och för att stänga av klockan måste DU gå upp ur sängen, leta reda på propellern och sätta tillbaka den på dess plats. En grym rolig väckarklocka som gör sig snygg på skrivbordet.

Flying Alarm Clock kan du köpa här:

 Så där - Det var vårat första inlägg i våran serie om Coola Sovrumsprylar. Tack för att du läste och gillade du våra tips ber vi dig att dela inlägget via facebook eller twitter!

Hade gott!

20 feb 2013